Hoobroeckx staat voor duurzaamheid

Hoobroeckx staat voor duurzaamheid

Duurzaamheid betekent voor Hoobroeckx Kwaliteitsschilders het leveren van kwaliteit, hierdoor kan een volgende schilderbeurt langer worden uitgesteld. Afhankelijk van het schildersysteem dat wordt toegepast, gaat het om meerdere jaren uitstel. Wanneer u kiest voor (onze) kwaliteit is een volgende schilderbeurt bovendien minder ingrijpend. Kwalitatief hoogwaardig schilderwerk, leidt namelijk tot minder (frequente) werkzaamheden en minder impact op milieu en klimaat.

Met het oog op toekomstbestendigheid, zijn wij continu bezig om onze werkzaamheden op een zo duurzaam mogelijke wijze uit te voeren. Dit doen wij door onderzoek te doen naar het gebruik van duurzame verven en materialen. Deze producten worden geproduceerd met minimale uitstoot van schadelijke stoffen en beperken het gebruik van fossiele grondstoffen. Deze producten worden pas bij de klant toegepast wanneer ze voldoen aan onze strenge kwaliteitseisen.

Duurzame producten, die voldoen aan onze eisen en die met goed resultaat worden toegepast, zijn bijvoorbeeld producten onder/verven met het ECO-label van Sikkens en Copperant verven.

Duurzaamheid en onderhoudskosten

Ons streven naar innovatie, kwaliteit en duurzaamheid zorgt ervoor dat Hoobroeckx nu en in de toekomst hoogwaardig schilderwerk kan blijven leveren. Dit betekent dat de frequentie en intensiviteit van de werkzaamheden uiteindelijk omlaaggaan. Met als bijkomend voordeel een daling in de totale onderhoudskosten aan uw pand.

Groenste verf van Nederland

Copperant afficheert zich als leverancier van ‘de groenste verf van Nederland’. Denk aan watergedragen primers en lakken op basis van plantaardig bindmiddel en andere natuurlijke stoffen. Deze lakken geven langdurige bescherming (tot 7 jaar onderhoudsarm), zijn kras- en stootvast en behouden hun elasticiteit, waardoor de kans op barsten of bladderen minimaal is.

Deze Copperant-verven zorgen voor een aanzienlijke CO2-reductie. Het gebruik van 1 liter van deze verf betekent tot 1 kilogram minder CO2-uitstoot. Dit is vergelijkbaar met een jaar lang het opladen van een mobiele telefoon of 7 kilometer rijden in een auto op diesel.

SCHILDERSVANNU

Hoobroeckx is aangesloten bij SCHILDERSVANNU, een vereniging van milieubewuste schilders, die streven naar een schone, veilige en transparante schildersbranche. Het platform SCHILDERSVANNU is merkonafhankelijk en functioneert als dé kennisbank voor duurzaam schilderwerk. Dit is het resultaat van het combineren van specialistische verftechnische kennis met vele jaren praktijkervaring. Een Schilder van Nu wil een einde maken aan het gebruik van fossiele en vaak giftige grondstoffen voor verf en is continu bezig met een schoner, duurzamer en veiliger werkproces.

Maak kennis met ons team

Hoobroeckx Kwaliteitsschilders werkt met een team van ervaren en vakkundige schilders. Iedere schilder heeft naast zijn vakopleiding zijn eigen specialiteiten. En ze staan allemaal onze klanten vriendelijk en deskundig te woord. Daarmee maken we het verschil.

rene

Maak kennis met René Hoobroeckx

‘Schilderwerk kun je beter één keer heel goed doen, dan twee keer half. Dan kun je maar zo de volgende schilderbeurt één of twee jaar doorschuiven. Je bent in eerste instantie misschien iets duurder uit, maar op de lange termijn is het gegarandeerd goedkoper. En ook duurzamer. Iedere klant krijgt van ons een persoonlijk advies en desgewenst een onderhoudsplan. Dankzij onze professionele vaklieden hebben we veel ambachten in huis en kunnen we klanten compleet ontzorgen.’